Slikari


Božidar Damjanovski
Slikari - Božidar Damjanovski

Bozidar_Damjanovski

Rođen 1947. u Skoplju. Diplomirao i magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Izlaže od 1970. godine, a samostalno od 1976. godine. Član je ULUS-a. Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja za likovno stvaralaštvo. Živi i radi u Beogradu.

Opširnije...
 
Branislav Marković
Slikari - Branislav Marković

Branislav_Markovic

Rođen 1948. u Knjaževcu. Diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1972. godine. Postdiplomske studije završio 1975. godine. Član ULUS-a od 1975. Iste godine je počeo da izlaže. Živi i radi u Beogradu.

Opširnije...
 
Dado Đurić
Slikari - Dado Djurić

alt

Rođen 1933. u Cetinju. Završio Akademiju za likovne umetnosti u Beogradu 1956. Iste godine se seli u Pariz i tamo živi i radi. Jedan je od osnivača grupe „Mediala”.

Opširnije...
 
Jovan Sivački
Slikari - Jovan Sivački

Jovan_Sivacki

Rođen 1947. u Čalmi. Fakultet likovnih umetnosti završio 1974. godine, a postdiplomske studije 1977. u Beogradu. Redovni je profesor na istom fakultetu. Član je ULUS-a. Živi i radi u Beogradu.

Opširnije...
 
Ljubodrag Janković Jale
Slikari - Ljubodrag Janković Jale

Ljubodrag_Jankovic_Jale

Rođen 1932. u Pirotu. Diplomirao na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je bio i redovni profesor. Izlaže od 1957. godine. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Dobio je niz značajnih nagrada i priznanja za likovno stvaralaštvo. Živi i radi u Beogradu.

 

Opširnije...
 
Marina Nakićenović
Slikari - Marina Nakićenović

Marina_Nakicenovic

Rođena 1950. godine u Beogradu. Fakultet primenjenih umetnosti završila je 1974. godine, a postdiplomske studije 1977. u Beogradu. Redovni je profesor na istom fakultetu. Član je ULUS-a. Živi i radi u Beogradu.

Opširnije...
 
Milan Miletić
Slikari - Milan Miletić

Milan_Miletic

Rođen je 1950. u Lapovu. Na Akademiji za likovne umetnosti u Beogradu prve tri godine bio u klasi profesora Miloša Bajića, a zatim kod profesora Stojana Ćelića, u čijoj je klasi završio i postdiplomske studije. Od 1974. godine izlaže samostalno i grupno u zemlji i nostranstvu. Dobio više priznanja za slikarstvo, kao i brojne međunarodne i domaće nagrade. Član ULUS-a od 1976. Živi i radi u Gornjem Milanovcu.

Opširnije...
 
Petar Omčikus
Slikari - Petar Omčikus

Petar_Omcikus

Rođen u Sušaku, Rijeka. Studirao kod Ivana Tabakovića na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Član ULUS-a, Zadarske grupe i Srpske akademije nauka i umetnosti. Dobitnik značajnih nagrada i priznanja. Živi u Parizu.

Opširnije...
 
Ratko Lalić
Slikari - Ljuba Popović

alt

Rođen 1944. u Dolipolju kod Viskog. Diplomirao i magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Radio kao redovni profesor na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu gde ga zatiče rat. Redovni je profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlaže od 1969. godine. Član je ULUS-a. Dobitnik je više značajnih nagrada za stvaralaštvo. Živi i radi u Beogradu.

Opširnije...
 
Vasa Dolovački
Slikari - Vasa Dolovački

Vasa_Dolovacki

Rođen 1960. u Bavaništvu. Diplomirao i završio postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Samostalno izlaže od 1981. godine. Član je ULUS-a. Dobitnik je više nagrada i priznanja za likovno stvaralaštvo. Živi i radi u Bavaništu.

Opširnije...
 
Vladimir Dunjić
Slikari - Vladimir Dunjić

Vladimir_Dunjic

Rođen 1957. u Čačku. Fakultet likovnih umetnosti završio je 1981. u klasi profesora Mladena Srbinovića. Dobitnik je više nagrada i priznanja za likovno stvaralaštvo. Član je ULUS-a. Izlaže od 1982. Živi i radi u Beogradu.

Opširnije...
 
Vladimir Veličković
Slikari - Vladimir Veličković

Vladimir_Velickovic

Rođen 1935. u Beogradu. Arhitektonski fakultet završio u Beogradu 1960. Bio saradnik Majstorske radionice poznatog hrvatskog slikara Krste Hegedušića. Od 1966. živi i radi u Parizu. Dobitnik značajnih nagrada i priznanja.

Opširnije...
 
Goran Mitrović
Slikari - Milan Miletić

alt

Rođen 1968. u Sremskoj Mitrovici. Studije na Akademiji likovnih umetnosti započeo u Sarajevu, a završio u Novom Sadu. Izlaže od 1944. godine. Živi i radi u Sremskoj Mitrovici.

 

Opširnije...
 
Željko Đurović
Slikari - Ljuba Popović

alt

Rođen 1956. u Danilovgradu. Studije slikarstva, kao i postdiplomske studije završio je na FPU u Beogradu. Član je ULUS-a i Ex-libris društva iz Beograda i internacionalne grupe umetnika LIBELLULE iz Francuske. Radi kao vanredni profesor na FILUM-u u Kragujevcu, gde predaje crtanje i slikanje.

Opširnije...