Ljuba Popović


Dragan Stojkov
Slikari - Ljuba Popović

alt

Rođen 1951. u Somboru. Akademiju likovnih umetnosti završio u Veneciji. Samostalno izlaže od 1971. godine. Član je ULUS-a. Dobitnik značajnih nagrada za slikarstvo. Živi i radi u Somboru.

Opširnije...
 
Ljuba Popović
Slikari - Ljuba Popović

Ljuba_Popovic

Rođen 1934. u Tuzli. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Valjevu. Akademiju likovnih umetnosti sa specijalnim tečajem završio u Beogradu. Od 1960. izlaže sa poznatom grupom „Mediala”. Od 1963. sve do smrti 2016. živeo i radio u Parizu.

Opširnije...
 
Ratko Lalić
Slikari - Ljuba Popović

alt

Rođen 1944. u Dolipolju kod Viskog. Diplomirao i magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Radio kao redovni profesor na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu gde ga zatiče rat. Redovni je profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlaže od 1969. godine. Član je ULUS-a. Dobitnik je više značajnih nagrada za stvaralaštvo. Živi i radi u Beogradu.

Opširnije...
 
Slavko Krunić
Slikari - Ljuba Popović

alt

Rođen je 1974. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Radomira Reljića 1998. godine. Magistarske studije završio je 2002. godine na istom fakultetu u klasi profesora Anđelke Bojović. Član je ULUS-a od 2000. godine, i ULUPUDS-a od 2011. godine. Dobitnik je nekoliko nagrada za svoje slikarstvo, među kojima i nagrade Gran pri Milene Pavlović Barili 2013, i nagrade za ilustraciju Novosadskog sajma knjiga 2014. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.
Opširnije...
 
Željko Đurović
Slikari - Ljuba Popović

alt

Rođen 1956. u Danilovgradu. Studije slikarstva, kao i postdiplomske studije završio je na FPU u Beogradu. Član je ULUS-a i Ex-libris društva iz Beograda i internacionalne grupe umetnika LIBELLULE iz Francuske. Radi kao vanredni profesor na FILUM-u u Kragujevcu, gde predaje crtanje i slikanje.

Opširnije...