Nova izdanja Pariskog kruga
Napisao Živojin Ivanišević   
ponedeljak, 24 jul 2017 10:57

Antologija srpskog slikarstva druge polovine XX veka                 LJUBA (izbor radova 1953/2016)

i početkom XXI veka (6. prošireno i preuređeno izdanje)

alt                     alt

 

alt

"U predgovoru jednog od prethodnih izdanja Sreto Bošnjak je zapazio da je umetnost živo tkivo koje se stalno menja i razvija, te se tokom svih ovih godina nametnula potreba menjanja i dopunjavanja antologije koja omogućuje nova i kompleksnija zaključivanja. U tom smislu, izdavač i troje antologičara, prethodnim i ovim novim izdanjem, nastoje da precizno ukažu na odista relevantne opuse u srpskom slikarstvu našeg doba." - Sava Stepanov

 

alt

Nova monografija "LJUBA (izbor radova 1953/2016)" predstavlja jedan od mogućih uglova sagledavanja kompleksnog stvaralaštva slikara i akademika Ljube Popovića od strane priređivača i urednika monografije - mr Živojina Ivaniševića.

Potreba da se u jednoj monografiji nađu referentni tekstovi istoričara umetnosti, likovnih kritičara, književnika, filozofa, kao i samog slikara - inspirisala je priređivača ove monografije da, nakon više od šest decenija stvaralaštva Ljube Popovića, takvu jednu monografiju i objavi. Prikaz čitavog opusa Ljube Popovića uređen je u hronološkom nizu.

 

 

Poslednje ažurirano sreda, 06 decembar 2017 13:52