Najava predstojećih izložbi i monografija planiranih za 2016. godinu
Napisao Živojin Ivanišević   
sreda, 16 septembar 2015 10:09

Kao i do sada, PARISKI KRUG nastavlja da podržava i promoviše one koji na najbolji način reprezentuju srpsku likovnu umetnost. Predstojeći projekti PARISKOG KRUGA nastaju sa željom da se afirmiše stvaralaštvo domaćih slikara, kao i da se omogući da njihova dela, a ujedno i slikarstvo uopšte, privuku pažnju veće likovne publike.

 

Planirani projekti su:

 

  • Izložbe i monografije slikara Milana Miletića

                    U jednoj monografiji biće predstavljen izbor radova Milana Miletića (od 1974. do 2016. godine), sa više od 200 reprodukcija, dok će druga monografija (u produkciji Miletićevog kolekcionara) biti posvećena ciklusu radova sa temom o Hilandaru. Promocije ovih monografija biće propraćene izložbama.

 

          alt                         alt

           Salamba sanja Kartaginu, 2007, ulje/platno, 160x115 cm.                                                                                 Hilandar, 2004, ulje/platno, 56x46 cm.

 

          Milan Miletić je rođen 1950. godine u Lapovu. Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije završio je u Beogradu u klasi profesora Stojana Đelića. Član je ULUS-a. Od 1974. godine izlagao je na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu: Beograd, Niš, Novi Sad, Zagreb, Sarajevo, Dubrovnik, Skoplje, Podgorica, Sofija, Varšava, Krakov, Helsinki, Ženeva, Toledo, Tel Aviv, Toronto, Salcburg, Pariz,... Živi i radi kao slobodan umetnik.

 

  • Izložba i monografija slikara Gorana Mitrovića

                   Sa zadovoljstvom saopštavamo da će ova monografija o slikaru Goranu Mitroviću biti, zapravo, njegova prva monografija. Knjiga sadrži izbor najznačajnijih dela nastalih u periodu od 1993. do 2016. godine, kao i tekstove o stvaralačkom opusu slikara, koje su pisali najpoznatiji srpski likovni kritičari i istoričari umetnosti.

 

      alt        alt

       Bledski putnik, 2010, ulje/platno, 50x70 cm.                                                                                   Neobične skitnice, 2015, ulje/platno, 80x130 cm.

 

          Goran Mitrović rođen je 1968. godine u Sremskoj Mitrovici. Prva likovna iskustva stiče od 1983. godine u ateljeu Dragana Matrinovića. Prvu godinu Akademije upisuje 1990. godine u Sarajevu u klasi profesora Ratka Lalića, a studije završava na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Dušana Todorovića. Izlagao je na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu: Beograd, Novi Sad, Niš, Sremska Mitrovica, Banja Luka, Krit, Cirih, Ženeva, Madrid, Bazel, Malhajm, Pariz,... Učestvovao je na više izložbi ULU "ESNAF" u zemlji i inostranstvu.

 

  • Samostalna izložba slikara Milana Miletića, Vase Dolovačkog i Slavka Krunića

                       U galeriji PARISKI KRUG izložba dela pomenutih slikara planirana je za maj/april 2016. godine.

 

         alt                    alt

          Milan Miletić: Devojke, 2010, ulje/platno, 171x136 cm.                                                                                  Vasa Dolovački: Ostrvo, 2015, ulje/platno, 75x65 cm.

 

                                                       alt

                                                        Slavko Krunić: Uprava neukaljanih časti, 2013, ulje/platno, 200x250 cm.

 

           Vasa Dolovački rođen je 1960. godine u Bavaništu. Diplomirao je 1984. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Zorana Petrovića. Postdiplomske studije završio je u klasi profesora Mirjane Mihač 1989. godine. Pored samostalnih izložbi, izlagao je i na kolektivnim izložbama u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Pančevu, Smederevu, Aranđelovcu, Subotici, Kovinu, Vršcu, Valjevu, Užicu, Dimitrovgradu, Salcburgu, Parizu,... Živi u Bavaništu.

            Slavko Krunić rođen je 1974. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Radomira Reljića 1998. godine. Magistarske studije završio je 2002. godine na istom fakultetu u klasi profesora Anđelke Bojović. Član je ULUS-a od 2000. godine i ULUPUDS-a od 2011. godine. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Beograd, Novi Sad, Lazarevac, Valjevo, Subotica, Monako, Piran, Kopenhagen, Ljubljana, Pariz, Lisabon, Beč, Madrid, Amsterdam, London, Padova, Kembridž, Salamanka,... Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

Poslednje ažurirano četvrtak, 24 septembar 2015 09:54